Politiken i vårt långa land går bara utför…tyvärr

  • november 30, 2012 at 17:45

Jag förstår inte vad politiker tänker med, ibland undrar jag om det är en drös med lågbegåvade människor. Varför tar vi in fler människor till Sverige? Det står ju tydligt på agendan att arbetslösheten är ett enormt problem, ungdomar har inga jobb, och ännu färre bostäder.Skall jag riskera att hamna i fas tre innan jag hunnit fylla 22, bara för att det inte finns jobb för mig?? Skall de ungdomar som inte har kunnat flytta hemifrån tvingas bo hemma, endast för att det ”INTE” finns bostäder.

 

Det är bara ren nonsens att det skulle vara bostadsbrist, bostäderna prioriteras på fel sätt säger jag. Och vi ungdomar i Sverige är inte de som skall prioriteras först, utan det är mer synd om asylsökanden.Klart att det är svårt att behöva fly ifrån krig, att komma till ett land som man inte känner till, det är klart att man måste hjälpa till. Men det finns andra sätt att hjälpa.

Det som gör mig ledsen och frustrerad är att makthavarna i vårt land inte inser att det finns människor bland oss som lever i fattigdom, människor som mår psykiskt dåligt, människor här som behöver hjälp. Men inte får vi någon hjälp, istället drar man ner på vården, men samtidigt ska asylsökanden ha rätt till fri vård. Företag varslar, men ändå behöver vi arbetskraftsinvandring  Ekvationen går inte ihop i mitt huvud.

 

I min hemstad är det ”bostadsbrist”. På en studentlägenhet står det 50 stycken ikö. Men nästa år skall kommunen ta in flera hundra asylsökanden. Var skall dessa bo? Hur skall dessa få pengar? Vem betalar??

 

Jag har sökt till lärarprogrammet till vårterminen. Jag skall läsa svenska och historia, och troligen komplettera med tyska. Jag är säker att jag kommer in då det är riktig lärarbrist, och mina betyg är höga. Men är jag säker att jag kommer att läsa? Nej, det är jag inte. Jag är idag rädd att jag måste säga nej till min plats då jag inte har någon möjlighet att pendla ifrån Gävle till Stockholm, att få studentlägenhet kan ta flera år, och det finns knappt några lägenheter att hyra. Har jag tur, kanske jag får ett rum att bo i. Men vet ni vad, jag är också kräsen, jag vill endast hyra av ett äldre par, kvinna eller familj. Ingen man. Men till och med jag kanske får  böja mig inför bostadsbristen. Jag och många andra studenter, kommer att bo trångt, behöva dela med andra, eller i värsta fall inte ha något alls. Hur kan då dessa kvinnor & familjer komma hit till Sverige, få gratis boende, gratis mat, vara tillsammans, slippa rädslan över krig, hur har de mage att klaga över förhållandena???  Det är nästan så att jag mår illa. De skulle bli glada om de fick bo i en etta/tvåa. Ni ska sjutton vara glada att ni har tak över huvudet och lever i ett land i fred.

 

Ibland undrar man ju om det finns reklamblad i deras länder som lockar till Sverige om gratis boende och flödande bidrag. När Svenskarna flyttade ifrån Sverige för att finna lyckan i Amerika arbetade många sig fram på åkerlotter. Inget bidrag där inte.

 

Jag vet inte hur framtiden yttrar sig, jag vet inte hur det kommer gå. Det enda jag vet är att för att jag skall få struktur i mitt liv och för en gångs skull försöka leva utan ångest över framtiden, ja då är en utbildning det enda för mig. Finns inte det, ja endast framtiden vet.

 

Nä, nu måste jag ta och vara kreativ för att komma över den här frustrationen. Ha en trevlig kväll alla.

 

 

Kolla gärna länkarna här.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/hallandsnytt/asylsokande-far-bo-i-primitiva-campingstugor

http://avpixlat.info/2012/11/30/foretag-skor-sig-pa-boende-at-gnalliga-ayslsokare/

Leave a Reply

Add Your Comment